Guide: Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

Køb en robotstøvsuger og gør livet meget lettere for dig selv. Din nabo har en. Der fræser en støvsugerrobot rundt hjemme hos din mor. Nu er det så blevet din tur, men du er i tvivl. ”Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?”, spørger du.

Det korte svar er: De er alle gode, og den moderne teknologi er bare en kæmpe hjælp. Uanset hvilken støvsugerrobot du vælger, vil det være en aflastning, som du vil blive glad for. Der findes desuden mange fede nye funktioner, hvor du også kan overveje, hvilke du bare må have i den nye robotstøvsuger, som du vælger.

Nogle har laserfunktioner, der hjælper dem med at finde rundt i dit hjem. Andre har moppefunktioner og kan dermed stå for både støvsugning og gulvvask for dig – og således virkelig spare dig for tid.

I det her indlæg ser vi nærmere på, hvilken robotstøvsuger du skal vælge i en række helt almindelige situationer.

 

Hvilken robotstøvsuger er bedst?

Hvert hjem og liv stiller forskellige krav til dit valg af robotstøvsuger. Den bedste robotstøvsuger – og den du skal vælge – er derfor den, som opfylder de krav, som jeres liv og hjem lægger op til.

Hvilken robotstøvsuger du skal vælge, afhænger blandt andet af:

 • indretningen i dit hjem
 • om du har kæledyr
 • dit budget
 • gulvtyper
 • mængden af, tid du vil spare på rengøring.

Herunder får du et overblik over de vigtigste faktorer, du skal overveje, når du skal vælge robotstøvsuger.

 

Jeg har et begrænset budget – hvilken støvsugerrobot skal jeg vælge?

Her er det først og fremmest vigtigt at nævne, at der i særdeleshed er en sammenhæng mellem pris, og hvad du får for pengene, når det kommer til, hvilken robotstøvsuger du skal vælge.

Har du et begrænset budget på – lad os sige – 3.000-3.500 kroner, så kan det godt lade sig gøre at købe en god robotstøvsuger, som du bliver megaglad for. Den kan sagtens være en god hjælp i hverdagen – især hvis du har et mindre hjem med primært glatte gulve og ingen kæledyr.

Men du skal også vide, at det godt kan betale sig at finde et par tusinde mere, hvis det kan lade sig gøre. Du får virkelig, hvad du betaler for.

 

Mit hjem er fuld af krinkelkroge, forhindringer og dørtrin – hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

Har du ikke et simpelt hjem, men til gengæld en bolig, som har mange skæve vinkler, tætstående møbler, dørtrin og andre forhindringer, som kan gøre det svært for støvsugerrobotten at komme rundt, kan du fx vælge de smarte trekantede robotstøvsugere fra Electrolux, som vi sælger her på shoppen. De er designet til at kunne komme ind og støvsuge i hjørner, hvor andre har svært ved at nå ind.

Hvis du har et hjem med krinkelkroge eller måske rod, der lige får lov at stå, så kan det også være en god idé at gå efter en robotstøvsuger, som fx nogle Roomba-modeller, som har en ’Keep Out Zone’-funktion, der viser, hvor den altså ikke må køre hen.

Hertil skal det dog siges, at langt de fleste i dag er gearet til at køre over dørtrin uden problemer.

 

Jeg har mange tæpper – hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

Gulvtæpper kræver en højere sugeevne end trægulve og fliser, for at støvsugeren får alt det skidt op, der ligger mellem stoffibrene. Du skal derfor vælge en robotstøvsuger med en høj sugeevne, hvis du har tæpper under spisebordet, i soveværelset og flere andre rum.

Vi anbefaler, at du går efter en støvsuger med en sugeevne på min. 2.500 pa. Jo højere desto bedre.

 

Mine gulve er glatte og primært i træ og fliser – hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

Du har som udgangspunkt frit valg på alle hylder – forudsat at du ikke har kæledyr. Dyrehår kræver nemlig en højere sugeevne – selv på trægulv og fliser. Det, du kan overveje, er, om du ønsker en med moppefunktion, så den også kan vaske gulv, om den skal have intelligent laserfunktion osv.

 

Jeg vil gerne bruge mindst mulig tid på gulvrengøring – hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

Dette er måske nok den faktor, som gør den største forskel for, hvilken robotstøvsuger du skal vælge. De findes nemlig med forskellige funktioner, som tilsammen gør, at du sparer rigtig meget tid på den ugentlige og sågar daglige gulvrengøring.

Den ultimative robotstøvsuger til dig, der vil bruge mindst mulig tid på gulvrengøring,

 • er selvtømmende
 • kan vaske gulv
 • kan programmeres til at køre fast på bestemte tidspunkter, så du ikke engang behøver sætte den i gang
 • har høj sugeevne – det gør behovet for almindelig støvsugning lavere
 • har lasersensor, der aflæser dit hjem
 • har ’genoplad og fortsæt’-funktion
 • kan stemmestyres med Amazon Alexa eller Google Home.

Denne liste udvides hele tiden, efterhånden som der kommer flere intelligente funktioner til robotstøvsugerne i fremtiden.

 

Jeg har 5 katte – er der en god robotstøvsuger til os?

Mange, der har pelsfældende kæledyr, oplever, at det er nødvendigt at støvsuge oftere for at holde gulvene fri for dyrehår. Det er dog ikke alle robotstøvsugere, der er lige glade for lange hår, der klumper. Du skal derfor gå efter en støvsuger med en høj sugeevne – gerne over 2.500 pa – og evt. med gulvvasker.

Hos Fnugfri har vi faktisk en gulvvaskerobot eller rettere en robotstøvsuger med moppefunktion. Hvis du søger efter ’Pet’ i vores søgefelt, får du vist mulighederne, som blandt andre er fra det kraftigt anbefalelsesværdige Cecotec.

 

Robotstøvsuger med gulvvasker

Drømmer du om en robotstøvsuger, der også kan vaske dine gulve, så har vi lavet en formidabel guide, som hjælper dig til at vælge robotgulvvasker.

GuideRengøringRobotstøvsuger

Produkter du har kigget på