Rengør dit toilet – få vores bedste råd

Du ved det godt: Dit toilet er måske det mest bakteriefyldte sted i dit hjem, og derfor er det også vigtigt at holde det rent. Nogle gange kan det være små ændringer i din rengøringsrutine, som kan gøre den store forskel for hygiejnen på toilettet. Måske har du endda oplevet, at dit toilet bliver grimt med tiden – også selvom du skrubber og skurrer jævnligt. Et typisk problem er mørke eller gullige belægninger nede i kummen, som virkelig kan være svære at få bugt med, når først de er der.

I dette blogindlæg har vi samlet en masse gode tips, tricks og råd til at holde dit toilet både pænt og rent i længere tid.

Rengør toilettet dagligt – sådan gør du

Som du ved, kan bakterier ikke ses. Men sandheden er, at du kommer af med en masse “affald”, når du går på toilettet – og især derfor er det vigtigt at holde hygiejnen i top netop her. Vi anbefaler, at du gør rent ofte, og at du måske endda gør det til en del af dine daglige rutiner. I virkeligheden skal der ikke så meget til, før dit toilet er rent og pænt. 

Start med at hælde en god toiletrens i kummen. Husk at få produktet helt op under kanten, og skrub en anelse med din toiletbørste. Imens du lader din toiletrens virke, kan du gøre resten af toilettet rent. Hæld noget universalrengøring i en spand med varmt vand, og vask toilettet godt af med en klud, der er vædet i sæbevand. Når du har gjort det, kan du give kummen en god tur med toiletbørsten, så du får renset kummen godt. Skyl efter, og så er dit toilet rent og pænt igen.

På fnugfri.dk finder du et stort udvalg af effektiv universalrengøring, som kan bruges til langt de fleste daglige rengøringsopgaver i hjemmet – herunder rengøring af toilettet. 

Slip af med de mørke rander

Du kender dem. De mørke rander. De er både grimme og irriterende at fjerne, og de ødelægger den rene følelse, som du gerne vil have på toilettet. Heldigvis kan du nemt få bugt med randerne, hvis du følger vores råd. 

Randerne kommer ganske enkelt fra okkeraflejringer i kalkranderne. Det betyder derfor, at du først må fjerne kalken, før resten kan forsvinde. Du kan gøre flere ting for at fjerne kalk i dit toilet:

  • Brug kalkfjerner: Brug kalkfjerner i både gel- og sprayform, eller prøv en kalkfjerner på håndtag – en nem måde at nå de svære steder i kummen på. Kalkfjerneren skal have tid til at virke, og derfor er det vigtigt, at du er tålmodig.

  • Brug eddike: Eddike er ret effektivt mod kalk. Læg stykker af toiletpapir eller køkkenrulle over de mørke belægninger, og væd papiret med eddike. På den måde bliver papiret “hængende” på de steder, du skal gøre rent. Lad det sidde en hel dag, og skrub efter med varmt vand og toiletbørsten.

Find effektive “rengøringsmidler” hjemme i køkkenet

Der findes masser af tips og tricks med produkter, som ikke oprindeligt er beregnet til rengøring af toiletter. Faktisk kan du finde mange effektive midler hjemme i dit køkken. Både cola, opvasketabs og bagepulver kan bruges i din rengøring af toilettet, og nu skal vi fortælle dig, hvordan du bruger dem:

Cola smager ikke alene godt, men kan også bekæmpe kalk i toiletkummen. Det smarte ved cola er, at det både indeholder citronsyre, fosforsyre og kulsyre, som er effektive ingredienser i rengøringen. Du skal ganske enkelt hælde noget cola i kummen, så væsken rammer siderne, og lade det arbejde i en times tid. Derefter kan du skrubbe efter med en toiletbørste. Skyl godt med vand. 

OBS! Vær påpasselig med cola. Det er en dyr løsning, som kun virker i nogle tilfælde. Prøv dig stille og roligt frem, eller vælg den mere sikre vej med almindelig kalkfjerner.

Opvasketabs er jo geniale i opvaskemaskinen, men vidste du, at de også kan bruges, når du rengør dit toilet? Tag en opvasketabs fra køkkenskuffen, pak den ud, og smid den ned i toiletkummen. Hæld en kande kogende vand over, så det hele bruser op, og lad det virke i nogle timer, inden du skyller efter. 

Bagepulver kan i virkeligheden bruges til mange forskellige rengøringsopgaver, fx når du rengør toilettet. Bland 1-2 dl bagepulver med en lille smule vand og et par dråber opvaskemiddel, så du har en tyk masse. Smør det ud i toilettet, lad det virke, og skyl efter. Bagepulveret er især godt til at desinficere toiletkummen med.

Hos Fnugfri finder du altid en lang række forskellige effektive rengøringsmidler, der kan hjælpe dig med selv de sværeste rengøringsopgaver. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os

God fornøjelse med at rengøre dit toilet.

Produkter du har kigget på