Robotstøvsuger med gulvvask – kom hjem til rene gulve hver dag!

Forestil dig, at du kommer hjem fra arbejde med favnen fuld af dagligvarer. Både du og børnene er trætte og trænger til en slapper efter en lang dag.

Du sukker lettet op, da du åbner døren til køkkenet og kan nyde synet af et pletfrit og rent gulv. Kakaopletterne fra børnenes morgenmad og hundehårene er væk, støvsuget og vasket op af din nye bedste ven – din robotstøvsuger med gulvvask.

Er der noget, der kan få dit hjem til at se nusset og beskidt ud, er det nemlig gulve med indtørrede pletter, krummer og snavs.

Med en robotgulvvasker slipper du både for at støvsuge og vaske dit gulv. Så kan du virkelig få dine gulve til at se rene ud. Derfor oplever vi også (med god grund), at mange kunder er interesserede i en robotstøvsuger med gulvvaskfunktion, men samtidig også er i tvivl om, hvilken de skal vælge, og hvad de skal overveje, inden de køber en.

Køb en robotstøvsuger med gulvvask lige her.

Hvad er en robotgulvvasker?

En robotgulvvasker er en robotstøvsuger og gulvvasker i én og samme lille robot, hvilket gør det meget lettere at bevare et rent og pænt gulv – uden det mindste besvær. Med de smarte programmerings- og planlægningsfunktioner, som du får i de tilhørende apps, kan gulvvasken endda klares, imens du er på arbejde.

Opløser snavs og klistrede pletter – helt uden at risikere at beskadige møbler og tæpper. Noget af det, som du skal være opmærksom på, når du ønsker at investere i den bedste robotstøvsuger med vask til netop dit hjem, er bl.a. sugestyrken. Hvad du mere skal overveje, kan du læse om herunder.

Køb robotstøvsuger med moppefunktion hos Fnugfri

Når du køber en robotgulvvasker hos Fnugfri, er det din garanti for, at du får kompetent vejledning til at vælge en model, der passer til lige netop dine behov.

Vi kender de forskellige fordele og eventuelle begrænsninger hos de forskellige robotgulvmoppere. Vi kan guide dig i, om en robotgulvvasker i virkeligheden er den bedste løsning for dig.

Hos Fnugfri er vi stolte støvsuger-eksperter, og vi er meget kritiske med, hvilke produkter der får en plads på vores virtuelle hylder. Når det kommer til robotstøvsuger med moppe, betyder det, at vi forhandler iRobot og Cecotec. De har udviklet nogle af markedets mest brugervenlige, højteknologiske og pålidelige robotstøvsugere med gulvvask.

Langt de fleste robotstøvsugere, som residerer i udvalget på vores hjemmeside, er med gulvvaskfunktion. Noget af det, der adskiller dem fra hinanden, er, hvor velegnede og effektive de er i forhold til at fjerne dyrehår. Hvis du har kæledyr, skal du vælge en af dem, hvor ’pet’ indgår i produktnavnet. De har som regel en kraftigere sugestyrke, der sikrer, at de effektivt suger katte- eller hundehår op.

Og forestil dig en verden, hvor pelsen på dit gulv fra dit kæledyr faktisk forsvinder helt af sig selv. Uden at du behøver at løfte en finger.

Hvilke funktioner har en robot med vaskefunktion?

En vigtig og ærlig pointe at huske omkring robotstøvsugere med gulvvask er, at selve vaskefunktionen i de fleste modeller i virkeligheden er mere en gulvaftørring end en decideret gulvvask.

Gulvaftørring vs. gulvvask

Alle modeller og mærker uden en skrubbefunktion er i princippet aftørringsrobotter, der fungerer lidt på samme måde, som når du tørrer dit spisebord af med en fugtig klud. Det kan fungere rigtig fint.

Forventer du derimod en decideret gulvvask med skrubbefunktion, skal du sørge for at vælge en robotgulvvasker, der har en skrubbemotor indbygget, som kan vaske gulvene og de indtørrede pletter bedre. Det kan blandt andet Cecotec Conga 9090-modellen.

Størrelsen (på tanken) betyder faktisk noget

Vores erfaring er, at uanset hvilken robotstøvsuger med gulvvaskfunktion du vælger, skal du primært vælge ud fra selve støvsugerfunktionen og herefter ud fra muligheden for gulvvask. Det er nemlig stadig støvsugeren i robotstøvsugeren, der er hovedfunktionen.

Hvis du alligevel vil vælge ud fra gulvvaskfunktion, skal du sørge for at gå efter en robot med tømmefunktion (og en lidt større ladestation) eller med 2-tank-system. Ellers risikerer du, at selve beholderen til støv er alt for lille i forhold til, hvad en gennemsnitlig dansk husholdning har behov for – og du bliver med garanti træt af de utallige tømninger.

Nogle af de øvrige smarte funktioner, som du får i de forskellige robotstøvsugere med gulvvask, og som du bør tage med i dine overvejelser, er:

  • laser eller optiske sensorer, der sikrer, at den kan undgå at gøre forhindringer våde såsom tasker, bamser, tæpper og lignende, som måtte ligge på gulvet
  • app-styring, hvor du kan lave tidsplaner, ruminddeling og meget andet
  • rumplan, så du kan sætte den til at støvsuge og vaske gulv i et bestemt rum
  • stemmestyring, så du kan bede den om at støvsuge og vaske gulv i afgrænsede områder
  • magnetbånd til afgrænsning af område
  • automatisk tømmestation, der forsyner robotten med rent vand.

Må man putte sæbe i en robotstøvsuger med gulvvask?

Ja, det må du gerne. På sin vis giver det jo faktisk sig selv, at der skal sæbe i, hvis du ønsker, at dit gulv bliver vasket rent, men vi forstår godt, at mange bliver i tvivl. Sagen er den, at gulvvaskfunktionen i de fleste robotstøvsugere med gulvvask blot er en aftørringsfunktion, og dermed kan sæbe ikke altid betale sig.

Som udgangspunkt vil vi dog hos Fnugfri.dk anbefale, at du blot bruger vand i din gulvvaskerobot. Inden i gulvvaskerobotten sidder nemlig ganske små, tynde slanger og dyser, der er koblet til vandtanken. Disse kan nemt lukke til, hvis der sætter sig sæberester fast. Det gælder især, hvis du kommer til at putte for meget sæbe i eller en sæbe, som skummer meget.

Undgå derfor altid sæbe, der skummer meget.

Hvis du gerne vil bruge sæbe, kan du fx bruge iRobot Braava Jet-sæbe. Den er specialudviklet til en robotstøvsuger med gulvvask og er – efter vores mening og erfaring – markedets absolut bedste sæbe til robotgulvvaskere. Du kan også købe en meget lavtskummende sæbe. Dem har vi også nogle stykker af her på Fnugfri.dk

Du skal for alt i verden undgå at bruge diverse plejesæber eller anden form for særbehandling, som er dedikeret til pleje og behandling af trægulve.

RengøringRobotstøvsuger

Produkter du har kigget på