Poseløs støvsuger – hvad er det?

Hvis du for nylig har været ude at kigge på ny støvsuger, ved du måske også, hvor mange forskellige der i dag findes.

Og måske du endda er stødt på begrebet poseløs støvsuger. Men hvad er en poseløs støvsuger egentlig, og hvordan skiller den sig ud fra andre slags støvsugere? Det kan du få svar på i dette blogindlæg.

Hvad er en poseløs støvsuger?

Lad os starte fra toppen. For hvad er en poseløs støvsuger egentlig? Det bliver måske allerede afsløret lidt af navnet. En poseløs støvsuger er nemlig præcis det, som begrebet siger: en støvsuger uden pose.

Det betyder oftest, at du blot tømmer selve støvsugercontaineren ned i skraldespanden i stedet for at tømme en pose. Beholderen kan være forskellig, alt efter hvilken poseløs støvsuger du vælger. Der vil desuden ofte være et filter, som på nogle modeller skal skiftes en gang imellem. Typisk vil du i manualen eller på producentens hjemmeside kunne se, hvilket filter du skal bruge.

Hvorfor vælge en poseløs støvsuger?

Når du skal vælge ny støvsuger, er der mange ting at overveje, og det gælder også ved den poseløse støvsuger. I sidste ende handler valget af støvsuger meget om dit behov, og hvordan du bruger din støvsuger.

Men her kommer vi med nogle gode grunde til, hvorfor du kan overveje en poseløs støvsuger.

Spar penge på støvsugerposerne

Du kender det nok. Du bruger både tid og penge på at skifte støvsugerposerne ud. Du skal både tænke over, om du finder de rigtige poser til støvsugeren, og samtidig bruge penge, du føler, du nemt kunne have brugt på andre ting.

Det slipper du for med den poseløse støvsuger. Her nøjes du nemlig med at tømme den indbyggede container, hvilket betyder, at du kan vinke farvel til turen ned i supermarkedet efter nye poser.

Gå ikke ned på sugeevnen

Det er ikke unormalt, at en støvsuger mister sugeevne, når støvsugerposen er ved at være fyldt. Og der kan gå lang tid, inden man får taget sig sammen til at skifte den. Derfor kan du risikere at støvsuge med dårligere sugeevne, end din støvsuger egentlig har.

Dette slipper du for, når du bruger den poseløse støvsuger. Her vil du som regel opleve, at støvsugeren beholder samme sugeevne, lige meget hvornår du bruger den.

 

Visse poseløse støvsugere har dog filtre, som skal udskiftes en gang imellem. Det vil typisk være i meget mindre grad, end du oplever det ved støvsugerposer.

Slip for at rode posen igennem

De fleste af os er nok kommet til at støvsuge noget op, der lå på gulvet, men som egentlig ikke skulle i støvsugeren. Måske har du tabt et smykke, eller måske har børnene ikke lige fået fjernet alt legetøjet, inden rengøringen gik i gang.

Og det er altså ikke altid det mest charmerende at skulle kigge støvsugerposen igennem efter ting og sager, som man egentlig helst gerne vil beholde. Her vil du typisk nemmere kunne lokalisere dine støvsugede ejendele med en poseløs støvsuger, da beholderen ofte er gennemsigtig. På den måde kan du slippe for at rode alt for meget støv og snavs igennem for at finde dine tabte genstande.

Du kommer mere i kontakt med støvet

Det var blot nogle af de fordele, der kan være ved den poseløse støvsuger. Det betyder dog ikke, at der ikke også er nogle enkle ulemper. Især for dig, der måske er allergisk over for støv, kan en poseløs støvsuger vise sig ikke at være det bedste valg.

Du vil ofte opleve at komme mere i kontakt med støvet, når du skal tømme beholderen på en poseløs støvsuger, end når du skal skifte posen på en traditionel model. Og derfor kan det være en fordel at vælge en støvsuger med pose, hvis du er særligt allergisk eller generelt bare følsom over for støv.

Hvilken støvsuger skal du vælge?

Her kommer måske et lidt kedeligt svar. Men der er ikke noget facit på dette spørgsmål, der passer på alle. Om en støvsuger med eller uden pose er bedst for dig, kommer i sidste ende meget an på dit behov.

Så tænk gerne over, hvad dine præferencer er i forhold til rengøringen derhjemme, når du overvejer at vælge ny støvsuger.

Få mere viden hos Fnugfri

Er du på udkig efter mere viden om støvsugere og andre rengøringsredskaber? Så kig ind forbi vores blogunivers her på Fnugfri. Vi deler viden om emnet med dig, så du kan få tips og tricks samt gode råd til rengøringen.

Så kig ind forbi vores blogunivers og læs med.

Produkter du har kigget på