Hvis du ikke allerede bruger mikrofiberklude til din daglige rengøring derhjemme, så gør dig selv den tjeneste at teste det af. Men du skal huske at bruge den rette type mikrofiberklud til hver opgave.
I indlægget her guider vi dig igennem, hvad der er så praktisk og effektivt ved de bløde klude.
Begræns bakterier optimalt: Et godt råd, så du kommer godt fra start, er, at du køber en pakke med mikrofiberklude i forskellige farver. Derefter dedikerer du hver farve til et område i dit hjem. Brug fx altid den blå på badeværelset, den røde i køkkenet, og lad den sorte være bilkluden. På den måde undgår du krydskontaminering.
Fordele ved at anvende mikrofiberklude
En klar fordel ved klude i microfiber er, at de faktisk rengør fantastisk flot og effektivt i sig selv, når de bare er opvredet i rent vand. Vi anbefaler alligevel, at du til mange opgaver tilføjer lidt rengøringsmiddel af en slags, der passer til opgaven. Skal du vaske gulv med en mikrofibergulvklud, så brug en passende gulvsæbe. Den indeholder ofte plejemiddel, som gulvet har behov for. Samtidig er kemien i rengøringsmidler også med til at opløse snavs og skidt bedre, end rent vand kan præstere.
Andre fordele ved microfiber er blandt andet, at:
- Det er ekstremt effektivt at gøre rent med – markant bedre end bomuld og med mindre kemi. Microfiber efterlader eksempelvis ikke striber, hverken på gulve, spejle eller vinduer.
- Det har en lang holdbarhed – mange kan faktisk vaskes op til 4-500 gange.
- Det har en høj absorberingsevne.
- Det er blødt, skånsomt og behageligt at arbejde med.
- Det fnulrer ikke og efterlader ikke fnuller på overfladen.
- Nogle typer kan også opsamle og neutralisere bakterier, nemlig en antibakteriel mikrofiberklud.
- Du kan få mikrofiberklude, der er specialudviklet til forskellige typer overflader. Der findes fx mikrofibergulvmopper, mikrofiberglasklude og polérklude i mikrofiber.
- Kluden kan bruges tør, hvor den bliver elektrostatisk og dermed kan tiltrække støv.
Men er der så slet ikke nogen ulemper ved at bruge mikrofiberklude i sin rengøring? Du skal i hvert fald ikke begynde at stryge dine mikrofiberklude, da de risikerer at smelte. Men hvis du kan undvære, at de er fuldstændig glatte, så har du altså et eminent rengøringsredskab, som kan følge dig længe og holde dit hjem rent.
Hvad er mikrofiberklude lavet af?
Her kan du læse mere om, hvad mikrofiberklude består af, og se hele vores lækre udvalg af mange forskellige farver af mikrofiberklude til forskellige formål.
Du kan bruge mikrofiberklude til næsten al rengøring
Herunder får du lige et par hurtige eksempler på, hvor du kan bruge klude af mikrofiber. Det kan du stort set overalt – enten i fugtig eller tør tilstand. De er meget effektive, så længe du bruger den rette klud på den rigtige måde og overflade.
Puds vinduer – stribefrit – med mikrofiberklude
En af de helt store fordele ved at bruge de bløde og ofte farverige klude er, at de ikke efterlader striber. Det gælder både, når du vasker gulv, pudser spejle og rengør vinduer med dem.
Vi foreslår, at du finder en rigtig god glasrens eller renseskum, for det betyder rigtig meget for, om du ender med en fedtet hinde på dit vindue, som næsten ikke er til at fjerne igen.
Du får især et flot resultat, hvis du har både en våd og en tør klud. Brug først den fugtige til at vaske vinduesrensen af, og tør så grundigt efter i alle hjørner i cirkulære bevægelser med den tørre klud.
Rengør bil med mikrofiberklude
Du kan anvende mikrofiberklude til mange opgaver, når du shiner den gamle øse op. Polér lakken, aftør og vask interiør, fjern støv, puds ruderne og voks bilen. Men husk, hver sin opgave kræver hver sin klud.
De kraftigt sugende mikrofibre gør kludene fantastisk gode til at give et flot resultat uden rester af vand, uden kalkpletter og uden ridser i lakken.
Som tidligere nævnt skal du bruge en glasklud til ruderne. Aftørring af vand kræver en klud med høj sugeevne. Til at påsmøre voks skal du bruge en mikrofiberklud med lange hår. Den samme slags kan også sagtens bruges til aftørring af interiør.
Vask gulve med mikrofibergulvklude
Der findes specielle gulvklude eller gulvmopper, som er lavet i mikrofiber, hvilket gør dem meget effektive til at vaske gulv med. Sørg for, at mikrofibermoppen ikke er for våd. Den virker bedst fugtig. Den efterlader ikke striber og fjerner skidt og snavs med ganske lave mængder rengøringsmiddel.
Er mikrofiberklude miljøvenlige?
Mikrofiberklude er til gengæld rigtig gode til miljøvenlig rengøring, idet de kan bruges i både tør og fugtig tilstand. De holder længere end bomuldsklude, og så kommer de bedre i dybden med færre kemikalier.
Hvis du går særligt op i at købe produkter, som bidrager til at mindske belastningen på vores klima, så skal du gå efter at købe en svanemærket mikrofiberklud, hvor der er skrappe miljøkrav til hele kludens livscyklus samt kvaliteten af kluden.
Forlæng levetiden på din mikrofiberklud
→ Det skal du gøre:
- Vask mikrofiberklude ved 90 grader – ved denne temperatur har mikrofiber en selvrensende effekt, hvilket også gør, at du kan spare på vaskemidlet, når du vasker dine mikrofiberklude.
- Tør med kold luft.
- Vask for sig (uden andre typer stof), hvis det er muligt – eller læg kludene i en vaskepose.
→ Det skal du undgå:
- Undgå at vaske din mikrofiberklud ved under 70 grader. Din klud risikerer ikke at blive ren, fordi fibrene først åbner sig, så vandet kan strømme igennem, når temperaturen er over 70 grader.
- Undgå skyllemiddel, når du vasker kludene. Det danner en hinde, som gør, at kluden ikke gør ordentligt rent.
Køb mikrofiberklude til enhver rengøringsopgave – hjemme eller på kontoret
Vi håber, du går herfra og er blevet lidt klogere på, hvor nemme mikrofiberklude gør din daglige rengøring, og hvorfor vi mener, at ethvert hjem fortjener mindst tre klude i mikrofiber. Derfor har vi også valgt at have mange forskellige slags på vores virtuelle hylder, som du kan vælge imellem.
Du kan altid klikke dig ind under de forskellige typer af mikrofiberklude, som vi forhandler. Her kan du læse alt om, hvad hver klud er særligt god til.