Sådan rengør du din brusekabine i en travl hverdag

Du kender det sikkert godt. Brusekabinen trænger efterhånden til en kærlig hånd og en omgang knofedt. Især rengøring af brusekabiner bliver ofte glemt i rengøringsrutinen, og er der en hel familie, der bruger brusebadet dagligt, kan der hurtigt sidde sæberester, kalk og snavs i hjørnerne, på fliser eller på glas.

Heldigvis behøver det ikke at tage lang tid at forvandle din brusekabine til en funklende og ren en af slagsen. Hos Fnugfri går vi nemlig op i, at rengøring ikke behøver at være tidskrævende eller svært – det skal være noget, som alle kan kaste sig ud i uden at bruge det halve af dagen på det. Her kan du derfor læse om vores bedste tips til at rengøre brusekabinen i en travl hverdag, hvor du hellere vil bruge tiden på hygge med familien.

Fjern kalk fra brusekabineglas

Er din brusekabine lavet med glasvægge, har du sikkert bemærket, hvordan der hurtigt kan opstå en slags hvidlig belægning på glasset. På glas kan du heldigvis nemt fjerne både kalk og snavs med en smart hjemmelavet blanding. Du skal blot komme lige dele vand og husholdningseddike i en sprayflaske. Ryst dit rengøringsmiddel godt sammen, sprøjt det ud på hele glasoverfladen, og lad det sidde og virke i et par minutter, inden du tørrer det hele efter med en ren mikrofiberklud. På den måde kan du rengøre din brusekabine enkelt og nemt.

Det smarte ved at bruge mikrofiberklude er, at de har ekstremt lang levetid og kan opsamle langt flere bakterier og langt mere snavs, end hvis du bruger en helt almindelig klud. På den måde er mikrofiberklude virkelig effektive i din daglige rengøring. Shop mikrofiberklude hos Fnugfri.

Skal det gå stærkt i hverdagen, kommer du også langt ved at bruge ganske almindelig glasrens på dine glasflader, når du rengør brusekabinen. Du sprøjter blot glasrens ud på fladen og fordeler det godt rundt med en ren mikrofiberklud.

Hvis du vælger at bruge glasrens, kræver det dog, at du har rengjort brusekabinen i dybden, inden du kan bruge denne nemme løsning. Den grundige rengøring kan klares med det hjemmelavede rengøringsmiddel som nævnt tidligere. Når du først har givet glasset en tur med det, kan du fint vedligeholde det rene look med glasrens. Smart!

Sådan gør du, hvis der er fliser i din bruser

Er dine fliser begyndt at se snavsede ud med belægninger og misfarvninger? Gullige fliser, som burde være hvide, eller mørke fliser med hvide rander gør intet godt for dit badeværelse. Heldigvis kan du hurtigt få styr på snavset med to ultranemme trin, når du rengør brusekabinen:

  1. Start med at skylle fliserne godt med en masse vand. Du kan blot bruge håndbruseren.

  2. Tør derefter fliserne af med ganske almindelig universalrengøring. Lad produktet arbejde lidt, inden du tørrer efter med en ren klud eller mikrofiberklud. Straks efter vil du se en synlig forskel.

Skal du derudover fjerne kalk fra dine fliser, kan du nemt få bugt med kalken ved at bruge en god kalkfjerner, der er beregnet til det materiale, der er brugt i din kabine. Vil du hellere lave din egen kalkfjerner ud af ting, du har derhjemme, skal du blot blande ⅓ eddike og ⅔ opvaskemiddel. Hæld det hele i en sprayflaske, og ryst godt, inden du sprøjter det ud på fliserne. Når du rengør din brusekabine, kan du også påføre blandingen med en klud eller en svamp.

Inden du går i gang med at bruge din hjemmelavede kalkfjerner, skal du huske at mætte fugerne med rigeligt vand. Vandet forhindrer nemlig syren i at trænge ind i materialet og dermed skade det. Når fugerne er blevet mættet, kan du rengøre din brusekabine ved at fordele din kalkfjerner på fliserne. Lad blandingen virke i minimum 30 minutter, inden du fjerner den med en skuresvamp. Er kalken ekstra genstridig, kan du blande en smule natron i din blanding. Natron har nemlig en slibende effekt, som gør det nemmere for dig at skrubbe de sidste kalkrester væk, når du rengør brusekabinen.

Vær dog opmærksom på, at natursten som fx marmor ikke tåler syre fra din eddikeblanding. Har du derfor natursten på badeværelset, skal du bruge en særlig kalkfjerner, som er beregnet til netop dét materiale, du har i din bruseniche.

Find den rette kalkfjerner til dit badeværelse her.

Rengør brusekabinen for skimmelsvamp

En anelse skimmelsvamp langs kanter og i hjørner er desværre ikke et ualmindeligt problem på badeværelser. Dette skyldes den enormt høje luftfugtighed, som opstår, når vi tager bad i et lille rum. I virkeligheden er det allerbedste trick mod skimmelsvamp, at du lufter godt ud, hver gang du har taget et bad.

Skulle uheldet alligevel være ude, skal du have fat i lidt skrappere rengøringsmidler for at slippe af med skimmelsvampen. Rodalon er fx rigtig godt. Generelt er vores bedste anbefaling, at du husker udluftningen. Gør du allerede det, kan det være en god idé at tjekke, om der er noget galt med din badventilator på badeværelset.

Der er hjælp at hente i din værktøjskasse til at rengøre brusekabinen

Ja, den er god nok – du læste rigtigt! Har du en gammel boremaskine liggende i skuret eller i værktøjskassen, kan vi anbefale dig at bruge den, når du rengør brusekabinen. Sæt en svamp eller børste for enden, og voila! Så har du en effektiv rengøringshjælp, der virkelig kan skrubbe og skure al snavs og kalk af dine klinker og glasflader. Husk at være forsigtig, når du bruger den på fugerne.

Sådan forebygger du snavs og kalk i hverdagen

Når først du har givet din brusekabine en grundig rengøring, kan du faktisk holde den pæn i lang tid ved at følge vores enkle tip: Sørg for at tørre brusekabinen grundigt af, hver gang du har været i bad. 

Start med at bruge en skraber, så det værste vand fjernes fra fliser, klinker og glas. Derefter tager du et rent håndklæde og tørrer godt efter. Husk at tørre godt af i hjørnerne, ligesom du også skal huske armaturet. På den måde kan du nemt og hurtigt minimere mængden af kalk og snavs, som hurtigt vil samle sig rundt omkring i din brusekabine.

Se vores udvalg af skrabere her.

Held og lykke med rengøringen!

Produkter du har kigget på